Тук може да откриете информация за актуалната обстановка и условия за влизане в станите по-долу. Може да откриете пълна информация в приложените линкове: 

Информация за Малдиви - За Малдиви не се изисква виза. Необходим е паспорт с валидност минимум 6 месеца. Всеки пътуващ трябва да попълни онлайн здравна декларация, която трябва да бъде попълнена и подадена в рамките на 96 часа преди заминаването за Малдиви и 96 преди отпътуване обратно. Тази декларация е достъпна на https://imuga.immigration.gov.mv/ethd .

Информация за Мавриций - В страната се влиза само с международен паспорт, валиден минимум 3 месеца от датата на влизане в Мавриций. Пътуващите за Мавриций български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти), не се нуждаят от виза, за престой до 90 дни. Преди пътуване се препоръчва всички пътуващи да попълнят формуляра за пътуване за Мавриций „Всичко в едно“, който може да намерите тук: https://safemauritius.govmu.org/ Той ще генерира PDF документ с QR код. Трябва да отпечатате хартиено копие на този попълнен формуляр и го представете на здравните служители при пристигането на летище Мавриций. Ако не сте попълнили формуляра за пътуване „Всичко в едно“, чуждите граждани трябва да попълнят “Immigration Disembarkation Card” при пристигането си на летището.

Информация за Сейшелски острови - В страната се влиза само с международен паспорт, валиден към датата на напускане. Пътуващите за Сейшелите български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) не се нуждаят от виза за престой до 90 дни. Гражданите на Република България трябва да се уверят, че паспортът им е валиден към датата на влизането им в страната и по време на цялото им посещение. Те трябва също така да се уверят, че в паспорта им има поне 1 празна страница за всеки входящ печат, който ще се изисква. Всички пътуващи трябва да подадът по електронен път своите данни за да получат одобрение за пътуването до държавата от миграционните власти. Одобрението е под формата на QR код. Редът и детайли как става това може да получите от официалния сайт на Сейшелските острови по този въпрос: https://seychelles.govtas.com/en 

Информация за Тайланд

Информация за Доминиканска Република

Информация за Мексико

Информация за Куба - Българските граждани трябва да имат издадена виза от съответното кубинско посолство или туристическа карта. При резервация на самолетна почивка от нас, туристическата карта е включена в пакета. Необходимо е 72 часа преди пътуването всички пътници да се регистрират на https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio където ще получат QR код, който задължително се представя на граничните власти при пристигане. Без него е възможно да бъде отказан достъпа до страната. Паспортът трябва да е с валидност шест месеца от влизането в страната. Препоръчително е да има поне две празни страници за полагане на съответните печати. Посещаващите Куба следва да се въздържат от извършване на всякаква търговска дейност, когато пътуват с туристическа виза.

Въпроси относно визови и здравни разпоредби

1. Как мога да намеря информация за визовите разпоредби?

Като общо правило важи, че трябва да притежавате валидни документи за пътуване. Българската лична карта е достатъчна за пътуване само в рамките на Европейския съюз. Други държави изискват представяне на валиден задграничен паспорт (валиден до няколко месеца след края на пътуването), и евентуално допълнителна виза. Моля, следвайте съответните митнически и валутни разпоредби, за чието спазване сте отговорни Вие. Всички вреди, произтичащи от неспазването на тези наредби, са за Ваша сметка. Списък на държавите, за които е необходима/не е необходима виза при краткосрочен престой (до 90 дни), за българските граждани, притежатели на обикновени паспорти.
Проверете необходими документи за пътуване за конкретна държава тук.
Актуална информация за държавите, за които се изисква задължителна или препоръчителна имунизация може да получите от имунизационния кабинет в СРЗИ, проверете тук.

2. Как мога да намеря информация за необходими ваксинации и профилактични мерки?

Моля, информирайте се своевременно за необходимите имунизации, ваксинации и други профилактични мерки; в опредени случаи е хубаво да се потърси лекарски съвет относно риска от тромбоза при дълго пътуване, както и други рискове за здравето.

За обща информация Ви препоръчваме да се обърнете най-вече към медицинските служби, туристическо-медицинските информационни бюра, както и към Министерството на здравеопазването.

Ваксинациите са добър начин за защита срещу инфекциозни заболявания. Всеки пътуващ в далечни страни трябва своевременно, по възможност 6 седмици преди отпътуването, да се свърже с личния си лекар, за да направи необходимите за пътуването имунизации. При влизане или преминаване през някои страни са задължителни специални ваксинации. Погрижете се за това, да имате съответните имунизации, за да нямате проблеми при влизането в съответните страни. Освен това за повечето страни има препоръчителни имунизации. При всички случаи трябва да имате достатъчна защита срещу тетанус, полиомиелит и дифтерия.