Въпроси относно самолетни почивки.

1. Защо да изберете самолетна почивка?

Предлаганите самолетни почивки са само с редовни полети на реномирани авиокомпании, което може да вдъхне сигурност и спокойствие за осъществяване на пътуването. В случай на отмяна на полет – туроператорът е длъжен да Ви предложи алтернативен вариант до постигане на взаимно съгласие. Същото се отнася и за хотелското настаняване, трансфери и всички включени в пакета услуги. Резервирайки пакетна почивка на fiestatravel.bg избирате сигурността! 

 

2. Трябва ли да посоча точно имената на всички пътуващи?

Да, имената трябва да бъдат въведени точно, защото при резервация данните се изпращат автоматично към съответния партньор. Поправката на имена НЕ Е ВЪЗМОЖНА при резервация на самолетна почивка.

 

3. Обвързващи ли са посочените часове на полети?

Винаги може да се случи така, че дадена авиокомпания може или трябва да промени обявените предварително часове на полети. Посочените часове на полетите са в местни времена. Възможни са евентуални промени в часа на излитане! Моля, направете проверка на интернет страницата на съответната авиокомпания за евентуални промени 24 часа преди указания час на излитане. Ние ще Ви уведомим, ако получим информация за такива промени, но отговорности за проверка на актуалната информация за Вашето пътуване е Ваша. Ако не направите такава проверка е възможно да не можете да осъществите Вашето пътуване, като отговорността ще бъде Ваша поради неизпълнение на указаните необходими действия. Затова Ви препоръчваме да препотвърдите часовете на полетите 2-3 дни преди полета и отново 24 часа преди полета със съответната авиокомпания, на нейния сайт или на сайта на летището от което заминавате.

 

4. Как се случва check-in процедурата за полетите при резервиране на самолетна почивка?

При резервацията за самолетна почивка Вие получавате номер на самолетната резервация, с който можете сами да направите Оnline check-in на сайта на съответната авиокомпания. Оnline check-in е бърз и лесен начин да се регистрирате за полет и да запазите Вашето място в самолета през сайта на авиокомпанията, с предоставения от нас код на самолетната резервация (PNR) и/или номера на електронните билети. Регистрирайте се за Вашия полет в удобно за Вас време и място, избягвайки чакане на летището. Оnline check-in е възможен между 48 и 24 часа преди полета, в зависимост от правилата на авиокоманията. Всички допълнителни услуги, които предлага авиокомпанията (напр. допълнителен багаж, добавяне на специално оборудване, превоз на домашни любимци, заявяване на специални хранителни менюта и др.) и резервиране на конкретни места в самолета може да изберете, когатато правите online check-in. Можете също да направите своя check-in на място на летището преди полета. Check-in процедурата за полетите е отговорност на заявителя на пътуването и/или пътуващите лица и не е ангажимент на организатора или туристическата агенция.

 

5. Какъв е позволения багаж при резервиране на самолетна почивка?

Позволеният ръчен и чекиран багаж се определя от опериращата авиокомпания. Обикновено пътниците имат право на 1 брой чекиран багаж с тегло до 23 кг. и 1 брой ръчен багаж с тегло до 6/8 кг и с размери които не надвишават 55/40/20 см. За Ваше удобство, към всяка налична оферта на сайта има информация какъв е позволеният багаж. 

 

6. Паспорт/лична карта, виза, имунизации!

Уверете се, че разполагате с валидни документи за пътуване (лична карта/паспорт) с валидност не по-малко от 6 месеца от датата на напускане на страната. Списък на държавите, за които е необходима/не е необходима виза при краткосрочен престой (до 90 дни), за българските граждани, притежатели на обикновени паспорти. Проверете необходими документи за пътуване за конкретна държава тук. Актуална информация за държавите, за които се изисква задължителна или препоръчителна имунизация може да получите от имунизационния кабинет в СРЗИ, проверете тук.

*Тъй като обстановката във всяка държава е изключително динамична – моля след направата на резервация да се обърнете към нашия екип за актуалната информация и нужните документи за пътуване до желаната дестинация (формуляри, имунизации, визи, QR кодове и др.) Междувременно линк с информация тук.

 

7. Как мога да направя промяна на своята резервация?

Промени на имената и датите на самолетна почивка НЕ Е възможно.

 

8. Как мога да анулирам своята резервация?

В сайта не може да анулирате Вашата резервация. Ако желаете да анулирате пишете ни тук. *За анулация се начислява съответната такса, по общите условия на туроператора. 

 

Вижте още: 

Въпроси относно онлайн резервацията и търсенето в сайта

Въпроси относно документите за пътуването

Въпроси относно хотелското настаняване

Въпроси относно застраховки

Въпроси относно визови и здравни разпоредби/COVID-19