Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 9359999

service@fiestatravel.bg

Потърси почивка в Испания:

Моля, изберете възраст на децата

Пуерто де ла Круз, Тенерифе

Apartamentos Pez Azul

Студио, all inclusive +
1 нощувка

fti

на човек от 13 €

Кордоба, Андалусия

Abetos del Maestre Escuela

Двойна стая, all inclusive +
1 нощувка

fti

на човек от 18 €

Херес де ла Фронтера, Коста де ла Луз

Hotel Jerez und Spa

Двойна стая, all inclusive +
1 нощувка

fti

на човек от 31 €

Най-изгодните All Inclusive хотели

 • Globales Acuario

  Пуерто де ла Круз

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 12 €
 • Casa del Sol

  Пуерто де ла Круз

  Студио, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 13 €
 • Hostal El Pilar

  Мадрид

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 14 €

Най-изгодните 5-звездни хотели

 • Hotel Jerez und Spa

  Херес де ла Фронтера

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 31 €
 • abba Fonseca Hotel

  Саламанка

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 33 €
 • Best Semiramis

  Пуерто де ла Круз

  Двойна стая, Без изхранване
  1 нощувка на човек

 • от 41 €

Испания

Разположена на Иберийския полуостров – в най-западната част на Средиземно море, Испания е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации в Европа. С площ от 504 645 кв.км тя е втората по големина държава в Европейския съюз след Франция, което в комбинация с прекрасния климат, красивата природа и хилядолетната история гарантира неизчерпаеми възможности за морски, планински, културен, кулинарен или голф туризъм през цялата година.

Най-популярните ваканционни региони в Испания са Балеарските острови Майорка и Ибиса в Средиземно море, Източното крайбрежие с курортните ивици Коста Брава и Коста Дорада (Каталуния) на север и Коста дел Азаар и Коста Бланка (Валенсия) на юг, Южното крайбрежие с курортните ивици Коста дел Сол и Коста де ла Лус (Андалусия), Атлантическият бряг (Галисия, Баската автономна област), както и Канарските острови Тенерифе и Гран Канария в Атлантическия океан близо до Африка.

Най-известните забележителности в Испания са Кралският дворец „Паласио Реал” и музеят Прадо в Мадрид, Кралският дворец и манастир в Сан Лоренсо де Ел Ескориал, Саграда Фамилия и паркът "Гюел" в Барселона, катедралата Мескита де Кордоба в едноименния град, дворцовият комплекс Алхамбра до Гранада, музеят Гугенхайм в Билбао, Катедралата на Сантяго де Компостела „Белите села" в Андалусия и мн. др.

Най-доброто време за почивка в Испания зависи от климатичните особености на регионите й – принципно от май до септември на север, и от април до ноември на юг. На атлантическия бряг (напр. Ла Коруня, Сантандер, Сан Себастиан) климатът е умерен океански – зимите са сравнително меки и влажни, а лятото е прохладно, с температури около 22 °C. В централните части (напр. Мадрид, Гранада) климатът е субтропичен континентален. Там зимите са студени и сухи, но кратки, а лятото е дълго и горещо – от май до октомври, с температури над 30 °C, а понякога и над 40 °C. Климатът по източното и южното крайбрежие, както и на Балеарските острови е типично средиземноморски – с много слънце от ранна пролет до късна есен, докато Канарските острови, разположени близо до брега на Мароко, попадат в тропичния климатичен пояс и дори през януари очароват с температури около 21 °C.

Часова разлика с България: –2 часа
Визов режим: достатъчна е лична карта

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

26°C

20°C