Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 9359999

service@fiestatravel.bg

Потърси почивка в Мексико:

Моля, изберете възраст на децата

Моля, изберете възраст на децата

Мексико

Разположенa върху обширна територия между Тихия океан и Карибско море, Мексико е една от най-разнообразните туристически дестинации в целия свят. С уникални природни дадености, огромно историческо наследство, пулсиращи мегаполиси и процъфтяващи курорти Мексико привлича над 20 млн. посетители всяка година.

Най-популярните ваканционни региони в Мексико са Канкун и Ривиера Майа на полуостров Юкатан в Карибско море, както и Лос Кабос, Пуерто Ваярта и Акапулко на тихоокеанското крайбрежие. Изборът от хотели и ризорти е огромен, повечето разположени директно на някой от дългите пясъчни плажове. Туристическата инфраструктура е отлично развита, с чудесни възможности за комбинация на класически морски отдих с културно-познавателни екскурзии.

Най-известните забележителности в Мексико са историческия център на Мексико Сити, построен върху руините на столицата на ацтеките Теночтитлан, праисторическият град Теотихуакан, свещените градове на маите като Чичен Ица, Паленке или Тулум, градове от колонизаторската епоха като Гуадалахара, Гуанахуато, Пуебла, Вера Круз и мн. др. Природните паркове и резервати също изобилстват, в много случаи в непосредствена близост до курортните зони и достъпни за посетители, като например Шел Ха и Шкарет на Ривиера Майа.

Най-доброто време за почивка в Мексико принципно е периодът от декември до април-май. Средните максимални температурите в курортните региони са високи през цялата година.В Канкун например варират от 27 °C през януари до 32 °C през юли и август, а в Акапулко постоянно са между 31 и 33 °C. Сезонът на тропическите бури е от юни до ноември, като това важи най-вече за полуостров Юкатан.

Часова разлика с България: –8 часа
Визов режим: достатъчен е задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на влизане

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

29°C

27°C