Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 9359999

service@fiestatravel.bg

Потърси почивка в Италия:

Моля, изберете възраст на децата

Италия

Разположена на Апенинския полуостров – в сърцето на южна Европа, Италия предлага невероятно богатство от природа, история, култура и лайфстайл. Затова и не е чудно, че тя е петата най-посещавана страна в целия свят. Простираща се по продължение на 1500 км от Алпите на север до Сицилия на юг, с крайбрежие от 7450 км, десетки градове на изкуството и безброй забележителности, Италия е целогодишна туристическа дестинация с изобилие от ваканционни опции.

Най-популярните ваканционни региони в Италия са Южен Тирол, Вале д'Аоста, Трентино, Пиемонт и Венето в Алпите, северните езера Гарда, Маджоре и Комо, Лигурийската ривиера, Адриатическото крайбрежие, Тоскана, Лацио, Кампания и, разбира се, двата големи острова – Сардиния и Сицилия.

Най-известните забележителности в Италия са Колизеумът и Ватиканът в Рим, галерията „Уфици” и базиликата „Санта Мария дел Фиоре“ във Флоренция, кулата в Пиза, катедралата Дуомо и операта „Ла Скала” в Милано, базиликата „Сан Марко“ и каналите на Венеция, останките от древния град Помпей и вулканът Везувий, езерото Комо, Амалфийското крайбрежие, остров Капри, вулканът Етна на остров Сицилия и още много, много други.

Най-доброто време за почивка в Италия зависи от климатичните особености на регионите й – принципно от май до септември на север, и от април до ноември на юг. В северните части (Венеция, Милано, Торино, Генуа) климатът е умерен, но със силно средиземноморско влияние през летните месеци, когато средните максимални температури достигат 27-29 °C. Значително по-мек е климатът по крайбрежието на северните езера, където през лятото средните максимални температури са около 30°C. Централните и южните части на страната се отличават с по средиземноморски мека и кратка зима, а лятото е сухо и горещо, със средни максимални температури през най-горещия месец август от около 30°C. Ски сезонът в Италианските Алпи е от декември до март.

Часова разлика с България: –1 час
Визов режим: достатъчна е лична карта

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

30°C

22°C