Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 9359999

service@fiestatravel.bg

Потърси почивка в Гърция:

Моля, изберете възраст на децата

Криопиги, Халкидики

Alexander the Great Beach Hotel

Двойна стая, Закуска
5 нощувки

der

на човек от 201 €

Елунда, Крит

Blue Palace, a Luxury Collection Resort and Spa, Crete

Бунгало, Без изхранване
7 нощувки

atk

на човек от 790 €

Най-изгодните All Inclusive хотели

 • Hotel Medusa

  Криопиги

  Двойна стая, all inclusive +
  7 нощувки на човек

 • от 106 €
 • Anna Hotel

  Пефкохори

  Двойна стая, Закуска
  7 нощувки на човек

 • от 148 €

Най-изгодните 5-звездни хотели

Гърция

Разположена в източната част на Средиземно море, Гърция е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации в Европа. С над 3000 острова, повече от 13 000 км брегова ивица и 408 плажа със син флаг южната ни съседка е първият избор, когато става въпрос за класическа морска почивка. Но не само. Уникалният микс от прекрасни климатични и природни дадености, огромно културно-историческо наследство, регионален колорит и вкусна кухня превръща Гърция в истински магнит за туристите през цялата година.

Най-популярните ваканционни региони в Гърция са полуостровите Халкидики и Пелопонес, Йонийските острови Корфу, Лефкада и Закинтос, Цикладските острови Миконос, Наксос и Санторини, Додеканезките острови Родос, Самос и Кос, североизточните Егейски острови Тасос, Лесбос и Хиос, и, разбира се, остров Крит.

Най-известните забележителности в Гърция са Партенонът и Музеят на Акропола в Атина, Античният театър и Храмът на Аполон в Делфи, местността Метеора в централната част на страната, руините на Олимпия, Мистра и Епидавър на Пелопонес, Дворецът в Кносос на остров Крит, свещеният остров Делос и мн. др.

Най-доброто време за почивка в Гърция са месеците от май до септември, когато температурите се движат между 23 и 29°C. Като цяло климатът по крайбрежието и на островите е типично средиземноморски – с горещо и сухо лято, много мека зима и приятен морски бриз през цялата година.

Часова разлика с България: 0 часа
Визов режим: достатъчна е лична карта

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

29°C

24°C