Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 9359999

service@fiestatravel.bg

Потърси почивка в Доминиканска република:

Моля, изберете възраст на децата

Моля, изберете възраст на децата

Доминиканска република

Разположена между Атлантическия океан и Карибско море, Доминиканската република предлага невероятни условия за морска почивка. Стотиците километри белоснежни плажове в комбинация с топлите и плитки води привличат всяка година над 4 милиона туристи. Благодарение на последователната държавна политика в туризма курортите са много добре развити и уредени, а природата е изключително запазена.

Най-популярните ваканционни региони в Доминиканската република са Пунта Кана в най-източния край на острова, както и Самана и Пуерто Плата на северния бряг. Всевъзможни водни спортове и атракции, голф и забавления под знака на карибските ритми са акцентите в доминиканските курорти, по правило представляващи комплекси с ниско строителство от затворен тип, разположени сред гъста тропическа растителност по протежение на дългите плажове с фин бял пясък.

Най-известните забележителности в Доминиканската република се намират в столицата Санто Доминго – най-старият град в Америка, основан през 1496 г. от брата на Христофор Колумб, Бартоломео. Старият град на Санто Доминго е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1990 г. и впечатлява с множество архитектурни паметници и музеи. Санто Доминго предлага и отлични възможности за шопинг и забавления, начело с Малекон – 15-километров крайбрежен булевард с барове, ресторанти, дискотеки, кина, нощни заведения и магазини.

Часова разлика с България: –6 часа
Визов режим: достатъчен е задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на влизане

Оптимално време за пътуване:

Най-доброто време за почивка в Доминиканската република са месеците от октомври до април, въпреки че времето е великолепно през цялата година. През януари дневните температури са около 27°C, а през август – около 32°C. Дъждовният сезон продължава от май до септември и съвпада със сезона на ураганите. В този период температурата на водата надвишава 30°C и това подхранва мощни тропически бури.

Температури:

27°C

26°C