Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 9359999

service@fiestatravel.bg

Потърси почивка в Куба:

Моля, изберете възраст на децата

Моля, изберете възраст на децата

Куба

Разположена върху най-големия остров в Карибско море, Куба е абсолютният лидер по отношение на плажове в региона – почти 600 км от дългата 5700 км брегова ивица на страната са застлани с фин мек пясък. Заобиколена от топли тюркоазени води и радваща се на 330 слънчеви дни в годината, Куба предлага безкрайни възможности за морска почивка, а в добавка и много история, колоритна култура и заразителна атмосфера.

Най-популярните ваканционни региони в Куба се намират основно на северното крайбрежие на острова. Курортни центрове като Варадеро, Олгин, Камакуей, Баракоа, островите Кайо Коко, Кайо Гилермо, Кайо Санта Мария и други впечатляват с многобройни хотели и ризорти, някои разположени директно на километрични плажове, други закътани в живописни заливи, но всички предлагащи отлични възможности за отдих и забавления.

Най-известните забележителности в Куба се намират главно в столицата Хавана. Изключително запазения център на града е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и привлича с над 900 исторически здания от колониалната епоха. Колоритните жители, знаменитите местни пури и коктейли с ром, гърмящата от многочислените ресторанти и кафенета салса, ярко боядисаните олдтаймери, прочутото кабаре Тропикана, карнавалите по крайбрежния булевард „Малекон” и още куп атракции правят Хавана най-интересният град в целия Карибски басейн.

Най-доброто време за почивка в Куба е сухият период от ноември до април. Тогава средните максимални температури на въздуха са около 26-30°C, а на водата е около 25-27°C. Сезонът на тропическите бури съвпада с дъждовния сезон и трае като цяло от началото на юни до края на октомври.

Часова разлика с България: –7 часа
Визов режим: необходима е виза от кубинско посолство или туристическа карта от туроператор, както и паспорт с валидност поне 1 месец след датата на напускане на Куба

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

31°C

28°C