Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Обща информация

Яхтеният чартър е уникален по своята същност тип почивка, защото гарантира едновременно уединение и лична свобода, каквито никоя друга ваканционна опция не може да предложи. За мнозина това е нещото, което дефинира ултимативното изживяване. При това яхтените чартъри в днешно време са достъпен лукс, от който може да се възползва всеки, намирайки перфектната яхта под наем, отговаряща едновременно и на мечтите, и на бюджета му.

Катамараните под наем са все по-популярен вариант за сейлинг почивки и според мнозина специалисти скоро ще изместят еднокорпусните яхти от челната позиция. Ветроходните яхти несъмнено предлагат най-автентичното изживяване в морето, за управлението им, обаче, се изискват специфични умения, което обикновено означава, че трябва да се наемат с екипаж. Моторните яхти са по-стабилни и бързи от ветроходните и дават възможност за преодоляване на по-дълги разстояния. Управлението им е сравнително лесно и не зависи от вятъра, но всичко това намира своето отражение в сметката за изразходено гориво. На този фон доводите в полза на катамараните определено са убедителни:

Повече пространство. По правило чистата площ на катамарана отговаря на тази на 3-4 метра по-дълга еднокорпусна яхта, но усещането е като за двойно повече място. Това се дължи основно на огромния кокпит, който е разпънат върху двата корпуса и се намира на едно ниво с каюткомпанията. Тя на свой ред също е по-обширна от тези на еднокорпусните яхти, а и благодарение на множеството си големи прозорци открива почти 360-градусова панорама.

Повече комфорт. Стандартните катамарани разполагат с 4 двойни каюти за 8 души, които се наслаждават на еднаква степен на комфорт, защото всички каюти са с приблизително равни размери и обзаведени с големи правоъгълни спални. В зависимост от дължината на катамарана баните са от 2 до 4, а разположението на каютите в четирите срещуположни края ги прави идеални за по-големи компании, тъй като осигурява необходимото уединение за всяка двойка.

Никакво люшкане. Стабилността, както по време на плаване, така и на котва, несъмнено е едно от най-големите предимства на катамарана, особено от гледна точка на хора, страдащи от морска болест или семейства с деца. В същото време катамараните могат да плават също толкова бързо – а с попътен вятър дори и по-бързо от еднокорпусните яхти, т.е. стабилността не е за сметка на скоростта.

 

Плитко газене. Друг съществен момент при катамараните е способността им да газят доста по-плитко. Това им позволява да влизат безпроблемно в малки закътани заливи и да се доближават максимално близо до брега – сериозен плюс, ако на борда има малки деца, както и въобще за пълна наслада от фантастичните средиземноморски плажове.