Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Италия

За милиони туристи Италия е най-вълнуващата страна не само в Европа, но и в целия свят. А може би най-прекрасният начин да откриеш уникалната й красота и душа, удивителната й природа, хилядолетната история, богатата култура, ненадминатата кухня и всичко останало, влизащо в понятието „долче вита” – е от борда на луксозна яхта или катамаран под наем.

Индивидуалната почивка „на море по море” с право се счита за една от най-ексклузивните форми за отдих. Едва ли има по-висше измерение на лукса от усещането за пълна свобода и неприкосновеност на личното пространство, примесено с откривателско въодушевление и аристократични удоволствия. А когато тази почивка се случва на фона на прелестните италиански пейзажи, изживяването трудно би могло да се сравни с нещо друго.

Разположена в сърцето на европейския юг, дълбоко нагазила с ботуша си в приветливите води на Средиземно море и почти целогодишно огрявана от топли слънчеви лъчи, Италия е просто създадена за почивки с яхта или катамаран под наем. Страната разпъва бреговете си върху 7600 км между Френската и Хърватската ривиера, предлагайки невероятно разнообразие от сейлинг региони и опции в четири морета – Лигурско, Тиренско, Йонийско и Адриатическо.

 

Усамотени заливчета и недокоснати плажове, изумрудени води и скалисти брегове, шикарни пристанища и живописни селца, забележителни градове и приказни острови… Като почнем от Лигурската ривиера, Тосканския архипелаг и Сардиния, минем през Неаполския залив, Липарските острови и Сицилия, и стигнем до Адриатическото крайбрежие с полуостров Гаргано и Венецианската лагуна – всеки сейлинг регион на Италия блести със своя собствена светлина и гарантира истинска наслада от плаването.