Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Скиатос

Скиатос е най-близкият до континента и най-посещаван остров от Северните Споради, често наричани само Споради или Спорадски острови. Сейлинг регионът се обслужва от голям брой яхтени чартьори, чиито основни бази са Волос на континента, както и марината на Скиатос, където има и международно летище.

Също както останалите островни групи на Гърция, Спорадите притежават собствена атмосфера и дух, правещи ги уникално място за сейлинг почивки. Не толкова популярни колкото Йонийските и Цикладските острови, за мнозина именно Спорадите са истинското олицетворение на неподправената гръцка романтика. Немалка заслуга за това, разбира се, има култовият мюзикъл "Mamma Mia!" и неговата още по-култова екранизация, заснета на идиличния остров Скопелос и направила невиждана реклама не само на острова, но и на цялата група.

Oстровната група се състои от над 130 острова, сред които населени са само Алонисос, Скиатос, Скопелос и Скирос. С изключение на Скирос островите се намират на кратки разстояния един до друг, а освен това в тази част на Егейско море мелтемите не са толкова силни, което прави маршрутите леки и подходящи за хора, които никога не са плавали.