Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Родос

Родос е най-големият диамант в короната на Додеканезите, прочут с безбройните си исторически съкровища и безкрайните плажове. Едноименната столица на острова е най-старият населен и най-добре запазен средновековен град в Европа, което я прави предпочитана отправна точка за почивки с катамаран под наем в тази част на Гърция. Марината в град Родос, намираща се близо до международното летище на острова, е най-голямата в региона и осигурява широк избор от яхтени чартьори и плавателни съдове от всякакъв вид и калибър. Марината на остров Кос, на който се намира другото основно летище на Додеканезите, също е отличен вариант за наемане на катамаран в региона.

Додеканезите са многобройна група острови в южната част на Егейско море, повечето разположени съвсем близо до бреговете на Турция. Името им буквално означава дванадесет острова, тъй като групата включва 12 основни острова: Астипалея, Калимнос, Карпатос, Касос, Кос, Лерос, Нисирос, Патмос, Родос, Сими, Тилос и Кастелоризо. В състава на Додеканезите влизат още 150 по-малки острова, почти всички ненаселени.

 

Преливащи от история, култура и местен колорит, къпани от кристално чисти води и огрявани почти целогодишно от щедри слънчеви лъчи, Додеканезите обещават една изключително разнообразна и със сигурност пълноценна сейлинг почивка. Регионът предлага на практика всичко: горди градове с уникални забележителности, космополитни курорти с пулсиращ нощен живот, задрямали рибарски селца с уютни таверни и безчет безлюдни острови с диви плажове. Освен това доста по-умерените в сравнение с Цикладите северни ветрове правят плаването лесно, а водите, благодарение на близостта до континента, са по-плитки и съответно по-топли.