Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Лефкада

Лефкада – живописната столица на едноименния остров, е идеална изходна точка за почивка с катамаран под наем в Йонийско море. Марината в Лефкада е една от най-добрите в цялото Източно Средиземноморие и се намира на крачки от оживения градски център, свързан посредством мост с континенталния бряг. Освен това е удобна и от гледна точка на транспортните връзки – на девет часа път от София с автомобил.

Йонийско море е възможно най-добрият вариант за начинаещи в яхтените почивки, също както и за семейства с деца. Лятото там няма прекалено много вятър и вълнение, което е от съществена важност за хора, които никога не са плавали и се опасяват от морска болест. Маршрутите в Йонийско море освен това са леки, приятни и разнообразни, предлагайки възможност за прекарване на дни наред в открито море плюс възможност за закотвяне в малки заливи и за споделяне на задушевни вечери в идилични пристанищни градчета.

Йонийските острови като сейлинг регион се делят на две групи – Северна и Южна. Корфу е най-големият и известният от Северната група, с неизчерпаем запас от история, култура и курортен живот, при това идеален за обикаляне с катамаран под наем. Паксос и Антипаксос са двата значително по-малки, но не по-малко красиви острова, които заедно с Корфу и още двайсетина миниатюрни необитаеми островчета съставляват Северната група от Йонийските острови.

 

По-интересната част от Йонийските острови е така наречената Южна група, разположена срещу входа на Коринтския залив. Тя е по-голямата и многобройна група, включваща островите Кефалония, Лефкада и Закинтос, по-малките Итака, Меганиси, Каламос и Кастос, както и още десетки необитаеми островчета, предлагайки фантастични възможности за сейлинг обиколки от типа „от остров на остров”.