Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Атина

Атина е идеална отправна точка за яхтени почивки в два изключително интересни сейлинг региона – Сароническият залив и Цикладските острови. Седем големи и отлично оборудвани марини в района на гръцката столица като Alimos Marina, Flisvos Marina и др. – осигуряват огромен избор от чартьори и услуги, а с изобилието си от култура и развлечения Атина е мечтаното допълнение към перфектната сейлинг ваканция. И не на последно място – директни редовни полети от София до Атина има всеки ден.

Сароническият залив е най-големият залив на Егейско море. Намира се под Атина, между Атика и Пелопонес, и е свързан с Коринтския залив на изток посредством Коринтския канал. Най-големите и населени острови в залива са Саламина, Егина, Ангистри и Порос, които заедно с островите Хидра и Спецес в Арголическия залив образуват групата на Сароническите (наричани също Аргосаронически) острови. Една седмица е напълно достатъчна да се вземе най-доброто от региона, а двуседмичният яхтен чартър може да включва и западните Циклади или Арголическия залив с източното крайбрежие на Пелопонес.

 

Цикладите са група в централната част на Егейско море, включваща над 220 острова, само 24 от които са населени. Най-близкият до континента остров от групата е Кеа, намиращ се на около 60 км от Атина. Плаването из Цикладски острови е изключително вълнуващо, с огромно разнообразие от пристанища и места за закотвяне, като с изключение на Миконос, Иос и Санторини туристическият поток дори в разгара на лятото е доста умерен. Да се обиколи целия регион в рамките дори на две седмици е практически невъзможно, но с опитен шкипер на борда това време ще напълно достатъчно да се посетят най-красивите и вълнуващи острови от групата.