Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Гърция

С хилядите си острови – само обитаемите са над двеста, и дванадесетата най-дълга в света брегова ивица – цели 13 676 км, със стотици малки пристанища и десетки утвърдени яхтени чартьори, с безброй усамотени заливчета и недокоснати плажове – всеки със своя уникален нюанс на синьото, Гърция е неоспоримата топ дестинация за любителите на морето.

От пищните природни картини на Йонийските острови, през аристократичната красота на Сароническия залив и идиличното спокойствие на Спорадите, до драматичните пейзажи на Цикладите и Додеканезите – изборът от дестинации за яхтени почивки в Гърция е огромен. Разнообразието от забележителности, нощен живот, кулинарни изкушения и прочие развлечения е гарантирано, a насладата от плаването – неизбежна.

Сезонът за яхтените чартъри в Гърция започва от началото на април и приключва през ноември. За пиков се смята периодът от последната седмица на юли до първата седмица на септември. Тогава средните слънчеви часове са най-много – над 12 на ден, температурите на водата са най-високи – средно около 25°C в открито море до 27°C в заливите, а всички марини, чартьори, музеи, таверни, клубове и прочие работят на пълни обороти.

За тези, които предпочитат спокойствието, най-подходящи са месеците около високия сезон – май, юни, септември и октомври. Тогава времето също е приятно, но туристите на сушата са по-малко, а самотните заливи – повече. Яхтеният трафик не е толкова интензивен и макар пристанищата да не са пустинно тихи, места в тях винаги се намират. Освен това цените за катамарани под наем са около 10% по-ниски. Допълнителен плюс за плаващите в Егейско море през месеците около пиковия сезон е фактът, че тогава непредвидимите ветрове мелтеми все още не са започнали или вече са престанали.