Фиеста Травел ЕООД
София, Бул. България 111 1000

за информация и резервации

+359 2 935 9999

service@fiestatravel.bg

Хърватска

Хърватия е средиземноморска страна, горда притежателка на хиляди острови, кристално чисто море и фантастично архитектурно наследство. Като една от най-популярните и бързо развиващи се дестинации за почивки с яхти и катамарани под наем в света, Хърватия предоставя огромен избор за всеки – безброй заливи и уединени плажове, стотици пристанища и над 50 безупречни марини. Дългото адриатическо крайбрежие на Хърватия – 1777 км, се поделя на пет сейлинг региона. 

Полуостров Истрия е най-северният сейлинг регион, очароващ с приказните си заливи и фантастични старинни градове във венециански стил като Пула, Пореч, Ровин, Врсар и десетки други. Особено живописна дестинация освен това са 14-те острова от групата Бриюни, намиращи се съвсем близо до Пула.

Заливът Кварнер е следващият сейлинг регион на Хърватия, известен преди всичко с по-големите си курортни острови като Црес, Крък, Раб и Лошин, всички разполагащи със собствени марини. Най-големият яхтен център по красивото крайбрежие на залива пък е Опатия, неслучайно наричана „Перлата на Адриатическо море”.

Северна Далмация е най-обширният сейлинг регион на Хърватия, впечатляващ с уникална природа, безброй уединени заливчета и крайбрежни градове като Задар и Биоград. Регионът е изключително популярен за почивки с катамаран под наем и заради многобройните си и до голяма степен непокътнати острови, начело с прочутия Корнатски архипелаг.

Средна Далмация според мнозина е най-интересният сейлинг регион в Адриатическо море въобще, включващ някои от най-ярките съкровища на Хърватия: гордата морска столица на страната Сплит, средновековните градове-шедьоври Шибеник и Трогир, големите курорти Примощен и Макарска, и, разбира се, островите-красавци Хвар и Брач.

Южна Далмация и величественият Дубровник несъмнено са визитната картичка на Хърватската ривиера. Това е най-малкият сейлинг регион на страната, заемащ с изключение на остров Корчула територията на някогашната Дубровнишка република. Логично историческото наследство е на всяка крачка, комбинирано с пищна природа и перфектна туристическа и яхтена инфраструктура.

За плаване Хърватия е идеална от края на март до средата на юли, както и от септември до началото на ноември. Заради засиления трафик и в морето и на сушата, а също и от гледна точка на ветровете, юли и август не са най-добрият избор. Климатът е средиземноморско-континентален с горещи лета и средни температури на въздуха от 25°C до 35°C, а на водата – от 21°C до 25°C.